Geschiedenis van landbouw, veeteelt, tuinbouw en diepvries in Koolskamp

dinsdag 24 maart 2015 om 20:00 u.

In de gebouwen van DUJARDIN FOODS

nu ARDO (site Koolskamp)
Zwevezeelsestraat 142

 

 

4 sprekers blikken terug op hun facet van de land- en tuinbouw.  4 takken zijn in onze gemeente duidelijk vertegenwoordigd.
  • Martin FOCKEDEY  vertelt u alles over het varken en zijn kweek. Hij schetst de geschiedenis en de domesticatie ervan, waarin zelfs religie aan bod komt. Als dierenarts en kwaliteitsverantwoordelijke bij DANIS, kent hij de sector als geen ander en dus ook de evolutie van de laatste decennia.
  • Hilde Poignie-VAN HUYLENBROUCK - brengt de geschiedenis van het melkveebedrijf dat ze runt samen met haar man Ignace Poignie. Bij de laatste 3 generaties van de familie Poignie, schetst ze de evolutie naar een gespecialiseerd melkveebedrijf. Hierbij komen zowel technieken als melkwinning aan bod, alsook andere recente accenten op hun bedrijf.
  • Piet COYSMAN - schetst de evolutie van de groententeelt onder glas voor de vers markt in midden West-Vlaanderen en in het bijzonder, de tomatenteelt van 1985 tot vandaag. Technieken, Kwaliteiten, schaalgrootte en sociale aspecten komen aan bod.
  • Jan PRIEM  neemt u mee tot aan het begin van de groententeelt voor diepvriesbedrijven en zelfs daarvoor. Als agro verantwoordelijke van Dujardin-foods (ARDO) heeft hij in de laatste 40 jaar veel zien veranderen.